Internationella fisketävlingar

När fiskare från olika länder möts i tävlingar är den internationell per automatik, men det finns olika sorters race och tävlingar som är internationella. Somliga är det inte trots namnet, som svenska mästerskapen i internationellt mete exempelvis. Detta antyder endast skillnaden på regelverk som tillämpas. Dock anordnas massor med internationella fisketävlingar både i write my essay online Sverige och utomlands med svenska deltagare. Landslag i fiske write me an essay går till största del under organisationen Svenska Sportfiske- och best essay writing service uk Fiskvårdsförbundet. De tävlar dock med vikt som måttstock och motsvarigheten, tävlingar där längden är avgörande, är den andra delen av tävlandet som kan anses mer inofficiell. En rapport från en internationell tävling i Blekinge gav vid handen att hälften av deltagarna var av utländsk härkomst, fem olika nationer konstaterades. Reglerna stipulerade att deltagarna kunde registrera två gäddor mätandes över åttio centimeter per tävlingsdag och den som efter avslutad tävling hade flest centimeter registrerade vann. Dock blev det inte så många av den längden på de uppdragna gäddorna. Tävlingen gick under namnet “Jackson Fishing Open” och man kan anta att detta var sponsorns namn.

På sajten mynewsdesk finns en del info om fisketävlingar, både internationella och nationella. Andra stortävlingar annonseras på andra sätt. Lappland Bream Master är en stor internationell och populär tävling. Som brukligt i dessa tävlingar skall fångsten gå tillbaka i sjön och en rapport meddelade att förra året returnerades inte mindre än närmare två ton fisk, som således lades tillbaka ner i vattnet. Denna stora tyngd fiskades upp av närmare trettio tävlingsdeltagare. Platsen där evenemanget hålls är sjöar inom Sallsjöåsystemet i Dorotea. Tidpunkten brukar vara mitten av juni och tävlingen pågår i fem dagar.

Lagtävlingar är populära och internationellt tävlas det med landslag. Där är teamen mer strukturerade och deltagande länder anmäler fiskarna långt i förväg. Men även internationellt öppna tävlingar kan ha lagindelning och i en del fall kan lag anmälas på plats någon tid före start. Den typen av tävlingar anordnas på många platser och i ett exempel från Upplandskusten där strömming stod på programmet deltog ett hundratal personer, några av dem från våra grannländer.

En annan lagtävling är de svenska mästerskapen som är en kvaltävling till VM. Nyligen anordnades SM i internationellt mete med ett Stockholmslag som segrare. Totalt hade tjugotvå lag kommit till start vid Göta Kanal i Norsholm och Constellation Stockholm som vann får nästa år åka till världsmästerskapen i San Marino. De fyra personer som deltog i laget får således göra en långresa till klubb-VM i det lilla frimärkslandet.

Att få resa ut på internationella tävlingar är naturligtvis en sporre och ett sätt att locka ungdomar till sporten. Svenska Sportfiske- och Fiskvårdsförbundet satsar på ungdomsverksamhet och den som fyllt tretton kan välja på ett tjugotal läger. Förhoppningsvis skall detta leda till fiske i landslag och deltagande essay writing i internationella tävlingar i framtiden.


by